SRUG Среща #11

You are currently viewing SRUG Среща #11

Резюме

#11 Среща на Sofia Revit User Group се проведе на 09.03.2023г.  Темите привлякоха нов рекорден брой записани участници – 116. Разбира се имаше такива, които не успяха да присъстват и така на живо се срещнахме близо 100 инженери, архитекти и хора свързани с темата за BIM, дигитализацията в стротиелния сектор и  частност Revit, като софтуер за работа. След двете презентации не пропуснахме и ценното време за дискусии, обмяна на опит и контакти, придружени с приятно запотена бутилка бира и вкусно парче пица или две =). 

Презентация 1:

Revit модели за количествени сметки – подходи и ниво на детайл. Презентацията беше представена от арх. Григори Трифонов @ Berkein Architects | BIM Services

Презентацията започна с разглеждане на стандартните работни процеси и техен кратък анализ. Обърна се внимание на различни стратегии за извличане на информация от Revit моделите и изискванията към тях на отделните етапи от проектирането. Ключов момент бе въпросът за раздлеяне на модел за колчиетсвени сметки от екзекутивния модел. Друг интересен момент бяха автоматизациите, които колегите ползват, за да спесят техническа работа по отделяне на всеки слой от първоначалния модел в отделен елемент за детайлния модел. Повече за тънкостите и конкретните цифри, които бяха споделени, ще намерите във видеото и самата презентация .

Презентация 2:

Потребителски Revit фамилии за строителни инженери. Презентацията беше представена от инж. Живко Митев @ BIM University

Колегите инженери отново не бяха пренебрегнати и презентацията беше ориентирана към създаване на специфично BIM съдържание в инженерното поле. Лекторът сподели дългогодишен опит от практиката, който е изпозлвал при създаването на специфични фамилии за сторителни инженери. Триковете и подходите показани в презентацията могат да са полезни и да се прилагат за фамилии по всички специалности.

Разгледани бяха фамилии за отвори, които могат да бъдат надписвани със стандартната функционалност на софтуера. Нещо което е невъзможно, ако се позлват стандартните инструменти за отвор. Създаването на фамилиите беше показано стъпка по стъпка, което е много полезно и за начинаещи колеги.  Допълнително се обърна внимание на специфични фамилии за надписване на размери на колони, както и на стратегии за предварителни заготовки и фамилии за армировки.

Всеки регистриран ще получи достъп до материалите и фамилии, предмет на презентацията.

Видео от събитието:

Снимки от събитието:

Вашият коментар